Hoopers – Rally-O – Breitensport

Hoopers is een nog relatief jonge hondensport overgewaaid uit Amerika. Hierbij wordt de hond zowel fysiek als ook mentaal uitgedaagd.

Het verschil met agility is dat het minder belastend is voor zowel de hond als ook voor de baas.

Elke hond kan deelnemen. Ongeacht ras of leeftijd.
Het parcours verloopt namelijk in vloeiende lijnen en er wordt niet gesprongen. Maar ook elke eigenaar kan deze sport beoefenen, ook mensen die licha
melijk minder vitaal zijn kunnen deelnemen aangezien de eigenaar de hond op afstand aanstuurt.

Hoopers is vooral plezier voor twee !!

In het Hoopersparcours wordt gebruik gemaakt van verschillende attributen, zo zijn er de hoopers (poortjes), tonnen, hekjes en tunnels.
Om aan hoopers te kunnen deelnemen is het van de belang dat de hond  enige basiscommando’s kent en voldoende sociaal gedrag vertoond naar andere honden en mensen. Tijdens de training is de hond los van de lijn. 

Naast Hoopers zullen wij vanaf dit najaar ook Rally-O lessen aanbieden.           
Dit is een variatie op het Obedience programma; veel gehoorzaamheidsoefeningen maar gegoten in een speels jasje. Een heerlijke variatie op het reguliere gehoorzaamheidsprogramma.

Als laatste is het mogelijk om onderdelen uit het Breitensport programma te oefenen. Dit bestaat uit een slalom, een hindernisbaan (waar we de hoogte onderdelen uit hebben gehaald) , en een hordenloop. Facultatief in Breitensport is een duurloop – dit train je in principe zelf thuis, echter wij kunnen je wel voorzien van tips en trics om op prettige wijze je loopsessies met je hond te kunnen starten.

Neem gerust eens (vrijblijvend) contact op voor een proeflesje.
Aanmelden kan via: info@kynethos.nl

Reacties zijn gesloten.