Puppy-test

  • voor pups van 6 tot 8 weken bij de fokker thuis.

Wat?

De test geeft inzicht in het persoonlijk karakter (persoonlijkheid) van de pup.
Dit persoonlijk karakter, gebaseerd op de genetische aanleg en de ervaringen opgedaan in de eerste weken, komt tot uiting in het gedragspatroon dat de pup. Dit gedragspatroon is vaak bepalend hoe dat de pup zich in de rest van zijn leven ontwikkeld.

Voor wie?

Voor fokkers om te komen tot een goede match tussen pup en toekomstige eigenaar. De test biedt de fokker mogelijkheid om de nieuwe eigenaar te matchen met de pup waarvan het karakter zoveel mogelijk aansluit bij de leefomgeving, verwachtingen en capaciteiten van toekomstige eigenaar.

Toelichting.

Voor fokkers – wij nemen de Campbell-test als uitgangspunt maar realiseren ons bij elke test dat hondjes geen ‘eenheidsworst’ zijn. Het is van belang het getoonde gedrag correct te interpreteren.

In de meeste gevallen bevestigt het resultaat hetgeen de fokker zelf ook al heeft gezien, hoewel soms ook verrassend gedrag vertoond wordt. Na de test wordt per pup een rapportage opgemaakt, de persoonlijkheid van de pup wordt geschetst en er wordt aangetipt waar het hondje aanleg voor lijkt te hebben. De test vindt plaats bij de fokker thuis, op een plaats waar het hondje nog niet eerder is geweest, op de leeftijd van 6 a 7 weken, bij voorkeur vòòr de chipper is geweest.

Voor meer informatie of aanmelden mail naar: info@kynethos.nl

Reacties zijn gesloten.