Puppy les – basis/pubergroep – gevorderden groep

Voor ieder die een hond heeft aangeschaft is het volgen van een passende opvoedingscursus voor zowel de eigenaar als de hond van groot belang. Niet eens zozeer om de hond iets te leren, maar op de eerste plaats om jou als eigenaar bewust te maken van hoe jouw hond de wereld ervaart. Vervolgens leer jij, vanuit dit bewustzijn, hoe je de kwaliteiten van jouw hond gebruikt om hem/haar te vormen tot je beste vriend/kameraad.

Elke gezonde hond kan zitten, staan, liggen en lopen en dit ook nog in diverse tempo’s. Daarnaast kan een hond allerlei soorten geluid produceren en met zijn tandjes kan/zal deze in eerste instantie bijten in zowat alles wat hij tegenkomt (brokjes, voorwerpen, etc.). Aangezien onze honden in een mensenmaatschappij leven is het de kunst om dit alles te laten plaatsvinden op een, voor ons mensen, gewenst moment en gewenste plaats.

Kortom, een hond beweegt en gedraagt zich in onze mensenwereld, de uitdaging is hier passende vorm aan te geven zodat niet alleen jij als eigenaar, maar ook andere mensen die jouw hondje gaan ontmoeten hem/haar als een prettig individu ervaren.

Is je hond je (beste) vriend?  ga dan ook zo met hem om.
Vriendschap is geen eenrichtingsverkeer. Het is geven en nemen, maar altijd met respect voor elkaar.
Als je hondje op jouw dure tapijt plast, dan doet hij dat niet om jou te plagen. Hij doet dat omdat hij niet beter weet. Mogelijk zat de hond bij de fokker op tapijttegels en was dat de fijnste plek om te plassen (tapijt spettert niet!) Als hij je broodje kaas van de salontafel pakt, doet hij dat omdat hij erbij kan. En bovendien, jij legde het daar neer…. Dan mag ik het toch?
Soms moet je even door de ogen van de hond de wereld bekijken om te weten waar je de communicatie scheef gaat. De hond past zijn/haar gedrag aan de omgeving. Als iets succes oplevert, zal hij dit zeker herhalen, als iets niet prettig is, zal hij een andere manier zoeken.
Juist daarvoor is het van belang een goede opvoedingscursus te doen, jij moet je bewust worden hoe de hond de wereld ziet en vanuit die optiek kun je je hondje uit laten groeien tot je allerbeste vriendje!

Wij werken op basis van hond vriendelijke methoden op een voor de hond begrijpelijke manier.
Problemen moet je oplossen vóór ze er een worden. We besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden naar mensen en dieren en omgaan met onverwachte situaties, naast de basisoefeningen zoals zit – af – blijf – en netjes lopen aan de lijn.

We bieden drie opeenvolgende opvoedingscursussen aan:

  • Puppy opvoeding – elementaire opvoeding – je hondje spelenderwijs manieren leren (vanaf 8wk)
  • Basisopvoeding – je hond leert de basisregels en vanuit dit kun je verder opvoeden (ook pubers bijsturen) – hierbij gaan we uit van het programma gehoorzame huishond
  • Voortgezette opvoeding – nu gaat het meer op trainen lijken – de baas gaat steeds zelfstandiger aan de slag om de hond aangelijnd en los onder controle te begeleiden.

    Neem gerust eens (vrijblijvend) contact op voor een proeflesje.

    Voor meer informatie of aanmelden mail naar: info@kynethos.nl
    Liever direct contact? Bel of WhatsApp met 06 10028068 / 06 15247650

Reacties zijn gesloten.