Jongehondentest

  • voor honden tot 18 maanden.

Wat?

De test geeft inzicht in persoonlijk karakter (persoonlijkheid) van de hond.
Dit persoonlijk karakter heeft zich ontwikkeld op de genetische aanleg en de opgedane ervaringen en komt tot uiting in het gedragspatroon dat de hond.

Voor wie?

Voor rasverenigingen die een jonge hondendag organiseren of voor fokkers die een terugkomdag van een nest houden. De test biedt inzicht in hoe het gedrag van individuele honden zich ontwikkelt maar ook de mate van uniformiteit van het gedrag binnen deze groep. Aan de hand van de resultaten van de test kunnen adviezen worden gegeven aan individuele eigenaren met betrekking tot opvoeding en/of training. Rasverenigingen en fokkers krijgen inzicht in de mate waarin het vertoonde gedrag in overeenstemming is met het hetgeen zij  met de fokkerij beogen.
De test wordt in overleg, naar aanleiding van welke gedragskarakteristieken als belangrijk worden aangemerkt, passend voor de deelnemende honden samengesteld.

Toelichting.

De test moet je vooral zien als een vinger aan de pols moment: Waar gaat het goed, en waar is nog werk aan de winkel. Deze test moet een feestje zijn voor hond en eigenaar. Bovendien is het voor de fokker/rasvereniging erg interessant om het nest of nesten  weer eens tezamen te zien en beeld te krijgen van de fysieke en mentale ontwikkeling.

De test die we afnemen wordt aangepast aan de leeftijd van de hondjes, maar ook aan wensen van de fokker/rasvereniging. Wij kunnen er een leuke terugkomdag van maken.

Voor meer informatie of aanmelden mail naar: info@kynethos.nl

Reacties zijn gesloten.