Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MAG-test en Corona

1 juli ; 00:00 - 08:00

Op dit moment mogen er in ieder geval geen MAG-testen worden georganiseerd.

Er zijn regels voor groepen om te voorkomen dat veel mensen besmet raken met het coronavirus. De regels zijn erop gericht het dagelijks leven mogelijk te houden én te voorkomen dat er onverantwoorde situaties ontstaan.
In de noodverordening, die vanaf eind maart in alle 25 veiligheidsregio’s van kracht is, staat dat het verboden is “om samenkomsten te laten plaatsvinden, te organiseren, of te laten ontstaan, dan wel aan dergelijke samenkomsten deel te nemen”.
Op dat verbod gelden vier uitzonderingen: wettelijk verplichte samenkomsten (bijvoorbeeld gemeenteraadsvergaderingen), samenkomsten die nodig zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen (zoals bij bedrijven), uitvaarten en bruiloften en tenslotte religieuze samenkomsten.

Het verbod geldt volgens de politie als er sprake is van een “georganiseerd karakter”. Een picknick of een barbecue is georganiseerd en mag daarom dus niet (samenkomst). Zelfs niet als iedereen onderling 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

De boete voor meerderjarigen is vastgesteld op € 390, voor minderjarigen is de geldboete € 95. Voor organisatoren van samenkomsten of evenementen en voor bedrijven kan de boete oplopen tot € 4.350.
Kortom dit betekent voor de MAG-test dat het, vanwege het georganiseerde karakter, verboden is om deze te organiseren en het is verboden om hieraan deel te nemen.

In het meest gunstige geval kunnen, er bij het versoepelen van de maatregelen, vanaf 1 juli weer testen worden georganiseerd.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
00:00 - 08:00